onsdag 18 augusti 2010

Kurser och träning

Efter en härlig sommar börjar hösten närma sig och med det börjar kurserna dra igång igen. Ska bli riktigt kul att börja träna lite mer på allvar med Celtic.

På Borås Brukshundsklubb ska vi gå en förberedande tävlingskurs lydnadsklass 1/appell. Vi gick en introduktionskurs i tävlingslydnad redan i våras, blev en lite miss när jag anmälde oss då jag trodde vi skulle gå unghundskurs, i vilket fall som helst så hade vi jättekul på den kursen och Celtic är med sin energi och träningsvillighet otroligt härlig att jobba med och skötte sig fantastiskt. Vi har redan börjat få lite koll på flera av momenten även om vi har en hel del kvar att jobba med. Är riktigt taggad för kursen som börjar nu på söndag och fortsätter i sju veckor framåt. Kul är också att bägge instruktörerna också har tollare

Vi ska även börja en klickerkurs som hålls av Mia Claesson som fött upp Celtic. Känner att klickern kommer att vara en väldigt bra hjälp vid lydnadsträningen för att kunna ge belöningen i rätt tillfälle i träningen, vilket behövs när man har en kvick och snabbtänkt hund. Kursen börjar nu på lördag och kommer att vara fyra onsdagskvällar efter det.

Kommer att uppdatera löpande med hur det går för oss på träningarna!

Celtic 6 månader




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar