tisdag 7 september 2010

Träningen går stadigt framåt:)

I söndags hade jag en väldigt pigg och sprallig tjej på träningen. Eftersom jag legat förkyld hela helgen har jag inte haft ork att aktivera mina hundar lika mycket som jag brukar så Celtic var otroligt taggad när vi väl skulle träna. Celtic är nog dessutom väldigt nära löp då flera av hundarna på träningen var som galna i henne...


Trots lite väl mycket överskottsenergi och eventuella löpbeteenden så gick träningen mycket bra. Linföringen blir bättre och bättre för varje vecka. Vi behöver dock träna en hel del på att hålla positionen ( och koncentrationen) lite längre sträckor, ska även börja träna lite mer höger och vänstersvängar. Läggandet är jag inte riktigt nöjd med då Celtic gärna kryper ner men det kommer nog att ge med sig med tiden, många av lägganden är riktigt bra. Ställandet har vi tränat på en del i veckan med lite olika övningar vilket verkligen har gett resultat.


Nya moment denna träning var apportering och hopp över hinder. Apporteringen gick väl sådär, Celtic tar mer än gärna föremål i munnen men efter det är det bara tugga och kampa som gäller. Apportbocken var inte riktigt lika fin när vi tränat klart som när vi började träna. Hoppet däremot gick som en dans, behöver lite bättre ingång efteråt bara.Sist körde vi tandvisning och platsliggning och bägge momenten gick utmärkt:)


I onsdags var vi på klickerträningen igen. Till denna gång skulle vi ha kommit på ett enkelt, "meningslöst" moment som vi sedan skulle lära in genom shaping. Vårt moment var att Celtic skulle vända sitt huvud åt sin höger sida. Detta skulle vi lära in genom att klicka och belöna varje minsta antydan åt att föra huvudet åt höger. Celtic fattade snabbt övning och satt sedan som en liten nickedocka resten av träningen. Tills i morgon ska vi ha befäst ett kommando för detta "trick" vilket verkligen behövs nu då Celtic sedan i onsdags har betett sig som om hon hade tics... Om hon så ska sitta, ligga eller stå så står hon och rycker med huvudet. Ett kommando på detta så att vridningen ENDAST kommer på kommando vore verkligen på plats:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar