onsdag 2 november 2011

Upp och ner

Denna veckas träning har gått lite upp och ner. I måndags eftermiddag var vi uppe på klubben för att köra lite lydnad. Sture hjälpte oss med kommendering men Celtic var såå på tårna och ivrig så det blev inte många rätt... I linförigheten struttade hon i sidled en halv meter framför mig, likadant gjorde hon vid läggandet, tjuvstartade i både apporteringen och i inkallningen. Ja, som ni förstår gick det inte jättebra... Men även mindre bra träningspass finns det ljusglimtar. Testade budföring med en ny person som Celtic aldrig träffat innan, som ett jehu sprang hon bort och satte sig utan minsta tvekan och gjorde en lika snygg vända tillbaka till mig igen. Känns som om vi börjat greppat detta momenten lite grann, även om hon väldigt gärna tjuvstartar tillbaka till mig.

Igår lät vi lydnaden vara och körde lite appellspår istället. Har funderat en hel del på hur man ska jobba bort yvigheten i Celtics spårande så att hon slår mindre. Tänkte därför testa med att hålla emot lite mer i linan så  Celtic måste spåra i ett lugnare tempo. Har testat det innan men då har Celtic stannat i spåret, trott att hon gjort fel och då blivit osäker. Nu vet Celtic vad hon ska göra och har ett stort självförtroende i spåret så nu gick det riktigt, riktigt bra. I första spåret gick hon som en dammsugare! Helt otroligt fint, slog inte en enda gång. Men hur kunde hon då missa första pinnen?? Troligtvis var det för att jag hade helt sprillans nya pinnar och knappt hunnit hålla i första pinnen innan jag la den på backen. Slarvigt! I andra spåret gick hon också riktigt fint även om hon slog lite grann, markerade dock alla pinnarna jättesnyggt.

Idag gav vi oss på lydnaden igen. Åkte till Elfsborgs brukshundklubb för lite miljöombyte. Idag gick det mycket bättre igen. Var dock inte samma störningsträning som på måndagens träning men ändå en annan plan är hon inte van att vara på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar