söndag 3 april 2011

Ännu en vecka till ända

Nu ligger Celtic på mattan och sover gott efter en härligt aktiv vecka, såväl fysiskt och mentalt. Förutom massa promenader med mig och löpturer med Erlendur så har det varit hela tre kurstillfällen denna vecka plus lite träning mellan dem.

I torsdags och fredags var det lydnadssträning för Ditte.

På torsdagsträningen var vi i en inomhuslokal. Vi hade en hel del teori där Ditte gick igenom olika tillfällen i vardagen då man kan träna tävlingslydnad. Vi fick flera mycket nyttiga tips. Det är ju just i vardagen på skogsturen som hunden själv bjuder på mängder av beteenden att belöna. Den praktiska träningen för kvällen bestod i att träna tvärvändning bakåt samt tandvisning. På kommandot "ut" skall hunden tvärvända bakåt mot en extern belöning. Detta för att lära hunden att snabbt reagera på kommando under inkallning som man sedan kan tillämpa i tex momenten inkallning med ställande och läggande.Vi placerade en matskål med godis brevid hunden och hindrade hunden från ett ta godisen. Backade sedan bakåt från skålen och belönade hunden när den följde efter, växelvis från handen och ett varsågodskick mot skålen. Celtic gillar moment med fart så hon fattade grejen väldigt snabbt. Vid nästa träningstillfällen ska vi börja lägga på "ut" kommandot. När det gäller tandvisningen så är Celtic efter ett antal utställningen redan van att visa tänderna. Nu jobbar vi med att hon även ska sitta kvar fint vid sidan hela momentet.

På fredagsträningen var vi växelvis i inomhuslokalen och på parkeringen utanför.Vi startade passet med platsliggnings-träning på parkeringen. Celtic tyckte inte att det var helt ok att ligga där på asfalten, i gruset , i regnet med bilar och lite trafik men jobbade på fint och låg kvar under hela platsliggningen, dock under visst lidande:) Fredagskursen går ju ut på att vi ska träna på det vi själva känner att vi behöver ha hjälp med. Detta pass ville jag kolla på ställandena och få tips och råd på hur jag ska träna vidare på dem. Ville även gå vidare med det fria följet. Fick en hel del nyttiga träningstips som vi tränade på och ska träna vidare med.

Nu har vi massa övningar att träna inför kommande kurstillfällen som är först om två veckor igen. 

Idag var det första tillfället på nybörjarkursen i agility. Regnet stod som spön i backen men jag hade klätt på mig ordentligt med kläder så det gjorde inte så mycket. Celtic är som tur är inte det minsta brydd över regnigt väder. Som vid alla kursstarter blir det en hel del tid i stugan för introduktion etc men vi hann även med ett par övningar. Vi testade på tunneln och hopp över hinder. Tunneln har vi sprungit i innan och Celtic älskar det så det gick som en dans. Även hinderhoppet gick galant. Till nästa gång ska vi fundera ut perfekta belöningen till vår hund. Celtic är väldigt tacksam när det gäller belöning då hon fungerar jättebra på såväl godis som leksaker. Vi ska även träna extern belöning. Nu är det två veckor till nästa agilityträning.

I veckan som kommer har vi inte ett enda kurstillfälle så det får bli lite träning på egen hand istället. Förutom att åka upp till klubben och träna tänkte jag även att vi skulle ta oss till Elfsborgs brukshundsklubb för att träna i lite annan miljö. Är även dags för utställning i nästa vecka. Ska på SSRK´s tvådagars utställning i Bohus både lördag och söndag.

Nä, nu är det snart dags att ta med mig Erlendur och hundarna och krypa ner under täcket. Ja, det är faktiskt så att vi har bägge hundarna i sängen på nätterna... Tror att det är dags att vänja oss av med det innan sommaren, då vårt lilla tillskott kommer:)

Svåra att motstå:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar