fredag 23 september 2011

Spårkursavslutning och lite lydnadsträning

Igår var det avslutning på spårkursen. Innan vi kom hade Ann-Sofi och Sture redan gått spår åt oss som sedan lottades ut.

Celtic tog spåret fram till första pinnen kanonsnyggt men efter det kom vi ut på lite kalhygge där hon tappade bort sig ett tag. Men när hon fick upp spåret igen tog hon pinne nummer två och sedan slutpinnen.

Efter alla spårat klart grillade vi korv och hade en riktigt mysig stund i skogen. Jag kan inte påstå att jag är något vidare förtjust i korv men när man sitter runt en eld i halvmörker så smakar det riktigt gott!

Idag hade jag planerat att åka upp till klubben på dagtid för att köra lite lydnad. Vi tränar ju oftast med andra hundar vilket är jätteviktigt men att ibland få lite träningstid utan störning kan vara nog så givande. Speciellt nu när vi håller på att komma igång igen efter sommaruppehållet.

Tanken var egentligen att min syster skulle passa Thelma så jag och Celtic kunde träna i lugn och ro men hon fick förhinder. Så det var bara att packa med barnvagnen och hoppas på lite flyt med mat och sovklockan:)

Trots att vi gick två varv runt pickesjön innan träningen så hade Thelma ingen lust i världen att sova. Så det fick bli till att varva träningen med att underhålla Thelma...

Startade med lite fritt följ och det gick mycket bättre än sist. Mycket bättre kontakt och position.

Gjorde en riktigt lång inkallning, mest för att det är kul och för att öka motivationen. Blev i en kanonsnygg inkallning. Det enda jag måste hålla koll på här är att hon inte börjar tjuvstarta, såg viss tendens till det idag.

Började så smått träna appellens och tvåans hopp-sitt-hopp. Ett moment som jag kommer att plocka isär och träna del för del för att sedan sätta ihop till lett moment.

Avslutade med lite platsliggning som gick bra.

Är väldigt nöjd med dagens träning. Känns riktigt kul att komma igång igen.

2 kommentarer:

  1. Vad flitiga ni är! Känner igen det där med barn och träning. Positivt är att de blir väldigt störningssäkra med tiden. Real hade en lillmatte som gick precis bakom ryggen när vi körde frittfölj sist och det bekommer honom inte alls. För att inte tala om hur smidigt det är att träna platsliggning samtidigt som man leker med barnen i sandlådan;) Ja, allt har sina fördelar:)

    SvaraRadera
  2. Så sant så sant! Hittar man bara balansen så är kombinationen barn/hund supermysigt!

    SvaraRadera