söndag 25 september 2011

Första ängsspåret

Idag fick jag och Ulf sällskap av både mamma, Erlendur och Thelma ute i skogen! Det blev en riktigt mysig familjeförmiddag med härlig spårträning och fikastund!

Nu tyckte vi att det var dags att testa Celtic på ett ängsspår, har ju bara kört skogsspår tidigare.

Ulf gick ett appellspår på ca 300m med tre raksträckor och två 90 graders vinklar.

Första raksträckan gick lite halvvinglig till en början, andra raksträckan gick bättre och  sista raksträckan gick kanon! Precis så man vill att utvecklingen ska se ut! Hon tog alla tre pinnarna och vinklarna skitsnyggt. Ett riktigt bra första ängsspår helt enkelt!

Efter detta spåret åkte vi in mot skogen där Ulf gick ett skogsspår på ca 500-600m med fyra pinnar. Celtic tog spåret kanon! Hon tog alla pinnarna, dessutom hade spåret en 90 graders ganska svår vinkel som hon tog så jäkla snyggt. Kan nog säga att det här ett det bästa spår vi gjort än så länge! Och bättre ska det bli:)

I morgon skulle jag , Erlendur och Thelma egentligen åkt till Cypern men då Erlendur brutit sitt finger och har hela underarmen i gips har vi avbokat resan och skjutit fram den till ett senare tillfälle. Väldigt tråkigt och synd, hade verkligen sett fram emot en hel vecka med familjemys. Hade dessutom fixat så bra hundvakt till Celtic. Hon skulle ha fått bo på en stor gård ute på landet hos Erlendurs kollega och hans fru som har en flera hundar som de är väldigt aktiva med. Men som sagt hoppas jag att vi kommer iväg lite längre fram så då känns det skönt att ha ett bra ställe att lämna Celtic på. Hundpensionat i all ära men det känns alltid bättre att lämna hos folk man känner där hunden får personlig omvårdnad.

Förhoppningsvis kan vi få till lite fina träningstillfälllen i veckan istället!

(Ska även försöka ta lite fler kort som kan piffa till inläggen lite)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar