tisdag 3 januari 2012

Året som gått!

Vilket händelserikt 2011 det har varit! Här är en liten resumé


VINTERN
Vintern bestod i en hel del lydnadsträning, trots metervis med snö. Vi gick inomhuskurs för Ditte Andersson i fritt följ och kämpade sedan vidare i ridhuset i Tosseryd.

Celtic fick fina resultat på My Dog, fick ettor bägge dagarna och blev etta resp tvåa bland juniortikarna.

Ja, förra året hade vi ju en del snö...
VÅREN
Våren fortsatte med flitigt lydnadstränande då vi gick två kurser parallellt för Ditte. Detta gav oss en riktigt fin grund.

Vårens utställningar gick helt ok, oftast med kommentaren "behöver växa till sig lite".

Celtic friröntgades med finfint resultat, HD A och ED ua,
Härlig vårbild på Celtic och hennes syster Abby


SOMMAREN
En helt fantastisk sommar men som började otroligt tungt...


Då våran älskade lilla Millan tyvärr var opålitlig när det gäller barn samt hade återkommande problem med patella luxation i bägge bakbenen fick vi ta det tunga beslutet att ta bort henne i juni. Det är det värsta beslut jag någonsin fått ta. Hon lämnade ett stort tomrum här hemma och är fortfarande helt otroligt saknad.

Några veckor senare kom dock vår fantastiska lilla dotter Thelma. Som redan älskar hundar! Så fort Celtic kommer i närheten gör hon allt för att få tag i henne, hon älskar när Celtic kommer och gosar med henne, när vi tränar lydnad och kör "fartmoment" skrattar så hon kiknar!
Vi trodde att vi skulle få problem med att Celtic skulle stjäla alla Thelmas leksaker. Men så fel vi kunde ha... Det är ju tvärtom! Thelma är på allt som tillhör Celtic, tuggbenen, hundmat, vattenskålen, underlägget till vattenskålen, you name it! Ingen leksak är så kul som en rostfri matskål eller ett gammalt tuggben... Men Celtic är snäll och delar gärna med sig:)

Celtic som "växt till sig" under senvåren fick CK och reservcert på SSRKs utställning i augusti.
Finaste Millan, så otroligt saknad!


HÖSTEN
För att få lite "egentid" med Celtic anmälde jag oss till en kurs i personspår, för aktiverings skull va tanken. Men så kul det va och vilken fantastisk spårhund jag hade! Detta resulterade i start och uppflyttning i appellklass och blodad tand för fortsatt brukstävlande!

I oktober gjorde Celtics sitt MH med fint resultat, bla etta på skott!
Har hon inte en underbar upppsyn? "Alltid redo!"

1 kommentar:

  1. Gott Nytt Till Er ska bli kul att ses på fredag! Fin resume du gjort. Happy älskar med kottleken! Det är ju en kul lek och nyttigt för hjärnan. Ser fram emot kursen på vift med. Allt gott till Er Kram ifrån Malin och Happy

    SvaraRadera