onsdag 4 januari 2012

Planer för 2012

KURSER
Vi kommer att gå en tävlingslydnadskurs för Mona Kjerholm som hålls vid Hundens Hus i Göteborg. Här hoppas jag få hjälp med att riktigt befästa klass 1 momenten och börja träna in momenten för klass 2.

Jakt är ju inte något jag tränat alls med Celtic ännu men i april ska vi gå en jaktapporteringskurs för Annika Hernqvist på Vift. Detta ska bli riktigt skoj!

TÄVLING
När det gäller lydnaden så är tanken att tävla klass 1 nu under våren. Kanske blir det även start i klass 2 under året, vi får se. Viktigast är att vi har skoj, det är målet!

Jag hade ju egentligen tänkt starta bruksappellen nu till våren men eftersom vi lyckades bli uppflyttade redan i höstas så är det ju lägre klass som gäller härnäst. Med lite mer spårträningen så tror jag nog att den delen kommer att bli klar ganska snart för tävling. Lydnaden kräver nog lite mer då det är ett par helt nya moment som behöver tränas in, syftar då på krypet och även framförgåendet (som vi hoppade över i appellen). Sedan är det en tuff platsliggning på 5 minuter med skott. Vill nog ändå säga att målet är att starta och bli uppflyttad från lägre klass under året men blir vi inte klara så är det ingen brådska här.

UTSTÄLLNING
Vi startar utställningssäsongen med My Dog nu 5-6 januari.

Eftersom Celtic fäller ur sin päls under vintern kommer nästa utställning bli först i mitten av april, då SSRK har sin utställning i Bohus. Dock under förutsättning att hon pälsat på sig ordentligt igen.

Får se lite vad det blir för utställningar i sommar, finns en hel del att välja på, men SKKs utställning här i Borås i juli och tollarspecialen i Augusti blir det garanterat.



1 kommentar:

  1. Hejsan! Vilka roliga planer ni har:) Jag går oxå kurs hos Mona och hon är verkligen super duktig. Kul att ni oxå ska till My Dog då ses vi där:) Kram Josefin & Glasgow

    SvaraRadera